De Pluktuin

Home / Pluktuin

De Pluktuin

Gewapend met een schaartje en een emmer knip je zelf je mooiste creaties bij elkaar. Voor je moeder, oma, opa of gewoon voor jezelf. Je gaat altijd met een bijzonder en mooi veldboeket naar huis!

Wat is een pluktuin?

Een pluktuin is een stuk grond vol met allemaal verschillende soorten bloemen. Uit al deze bloemen mag je zelf je eigen persoonlijke en unieke bos bloemen plukken. Je mag elke bloem plukken die je wilt. Bloemen zijn er in overvloed: duizenden snijbloemen in vele variaties in de royale pluktuin. Er staat eenjarig zaaigoed maar ook vast planten. Ik wil graag de vrijheid bieden dat iedereen op zijn gemak een eigen, zelfgeplukte bos bloemen mag komen plukken. Zo kun je optimaal genieten van de mooiste bloemen, de natuur en de Flevopolder. Iedereen is welkom! 

Hoe is Hanneke's Pluktuin onstaan?

In 2014 begon ik met pionieren op een stukje land vlakbij ons huis. Ik heb altijd al liefde gehad voor bloemen en het werken in de tuin. Familie en vrienden reageerden enthousiast op het idee van een pluktuin, het assortiment was inmiddels uitgebreid genoeg om prachtige veldboeketten te plukken.

Na enkele opendagen in 2014, merkte ik dat het idee van een pluktuin in de Flevopolder enthousiast werd ontvangen. Er bleek behoefte te zijn naar een plekje zoals Hanneke's Pluktuin! Met de Pluktuin wil ik iedereen die houdt van bloemen, de Flevopolder en het boerenleven de gelegenheid bieden om langs te komen en te genieten. 

Moes/groenten tuin
We hebben een bescheiden moestuin waar je zelf seizoensproducten kunt oogsten om mee te nemen voor lunch of avondmaaltijd. 

Thee en koffie

Gewapend met een schaartje en emmer knip je zelf je mooiste creaties bij elkaar. Voor je moeder, oma, opa, of voor je juf of collega, voor de buren of: gewoon voor jezelf, je gaat altijd met een mooi veldboeket naar huis! Alle vaasjes kun je er weer mee vullen. Maar als je alleen wilt genieten van alle kleurenpracht en de mooie Flevopolder of een bakje koffie met iets lekkers wil benuttigen dan ben je ook van harte welkom!

In de Pluktuin is er gelegenheid om te zitten op het terras. Hier is koffie, thee, appelsap en een lekkere koek te koop. Er zullen dagen zijn waar je bediend kunt worden door mensen die bij mij dagopvang ontvangen. Ook zijn er speciale delen in de Pluktuin voor kinderen, er is bijvoorbeeld een waterpomp en er zijn wat diertjes om te aaien.

De Pluktuin