Blog

Home / Blog

#blog3 De lente komt eraan!

#blog3 De lente komt eraan!

We kunnen naar buiten het gras op, de regen is opgehouden, er kan gegroeid worden.

De lente komt eraan! Vanmorgen werd ik prachtig toegezongen door de vogels. Alsof ze mij roepen; ‘’Kom toch lekker naar buiten, genieten van de natuur’’. Maar in werkelijkheid zijn ze vooral hun territorium aan het uitzetten en zorgen dat ze gezien en gehoord worden. Het blijft bijzonder hé, het geluid dat uit zo’n klein lijfje komt.

Ik besloot vanmorgen, in de vroegte, voor het eerst weer buiten op blote voeten de was op te hangen. Het gevoel van de koude, natte grassprietjes die een voor een je voet aanraken vind ik heerlijk. De regen van de afgelopen dagen maakt het land soppig maar ook groeizaam! Want kijk eens om je heen, er komen op de meest bijzondere plekjes groene kopjes uit de grond. De donkere kleiakkers veranderen in groene paletten, er ontpopt onder je ogen een spektakel.

Gisteren hebben we twee jongen konijntjes opgehaald, ze woonde samen in een hok van 95 bij 60 cm, voor twee Vlaamse reuzen is dat best krap. Het zijn wel zusjes zei de mevrouw van de konijnen, nou jah ik dacht als ik met mijn zus in zo’n klein hokje zou wonen zou het wel erg gezellig worden, maar toch wat ruimte is zo fijn!

Algauw zaten we met onze nieuwe aanwinst in de auto. Twee zeer bange konijntjes, de mevrouw had nog een wortel voor onderweg meegegeven. Alleen de twee bibberende konijnen vreesde op dat moment voor hun leven. Eten was geen optie!

Als we Jet en Zus als nieuwe bewoners van het kippenhok introduceren, blijven ze veilig in een hoek zitten, bijkomen, ademhaling weer op zenn. Na een uurtje zie ik dat er weer leven in Jet en Zus komt, hun neusjes vooruit en met soepele beweging betreden ze het onbekende ‘het natte gras’. Als een koe voor het eerst in de wei, de ene sprong na de andere, rennen, stilstaan, wat overkomt ze!

Mijn eerste ochtend in het gras verliep wel anders ik dacht WHAAAAAAAAAAAA wat koud. Een aanrader ‘s ochtends even door het natte gras te lopen op blote voeten, dat geeft een zeer goed gevoel.