Blog

Home / Blog

#blog2 de eerste groene kopjes

#blog2 de eerste groene kopjes

Hoopvol loop ik door de Tulpentuin te zoeken en daar zijn ze dan, de eerste groene kopjes! Na een paar maanden komen ze eindelijk boven de grond uit, aangetrokken tot het licht. Nu kunnen ze doen waarvoor ze gemaakt zijn, tulp worden. 

Ik vind het proces boven de grond net zo spectaculair als wat er in de donkere grond gebeurt. Tijdens het bespeuren van de eerste opkomende tulpen ben ik ook aan het groeien, de natte klei plakt zich dankbaar onder mijn klompen waardoor ik centimeters groei. Op het gras verlos ik mijzelf van deze kilo’s klei. Al strijkend met mijn klompen langs het gras kom ik bij het kippenhok waar ik de dames lekker voer. Tot mijn grote verbazing ligt er in het stro een vers ei! Wat een onbetaalbaar geluksmoment. 

Het proces van de tulpen is bijzonder. De bollen moeten op tijd in de voedzame grond liggen, ze hebben tijd nodig om wortels te maken voor de koude periode. Daarna worden de tulpen zo aangetrokken tot de warmte dat ze langzaam hun kopje laten zien. In de Pluktuin staan dit jaar 250 verschillende soorten tulpen, hierdoor is het nog meer een verrassing wat er uit dat kleine groene stengeltje gaat komen. Betreft het vers gelegde, niet bevruchte eitje van vandaag, heeeeerlijk voor cake straks bij de koffie! 

Groetjes, Hanneke